vrijdag 27 februari 2015

Dinertijd

Lieve allemaal,

Of het nou gaat om een culinair 5-gangen diner, het normale avondeten of gezellig borrelen met familie en vrienden...de eettafel is misschien wel de belangrijkste plek in ons huis!

Als ik spreek over ons eigen huis is de woonkeuken hét leefgedeelte van ons huis!
Onze tafel wordt gebruikt voor het ontbijt en avondeten, maar ook om te spelen en te werken en voor een boel gezelligheid.

Wat is belangrijk om een sfeervolle en praktische eethoek te creëren? Hier een aantal punten waar je rekening mee kan houden:
De grote van de eettafel! Hoeveel personen zitten er doorgaans aan de tafel! Bij ons zit er soms een heleboel gespuis aan de tafel, dus daarom hebben wij gekozen voor een lange tafel met een Zweedse klepbank waardoor er een dubbel aantal kids op kunnen springen en spelen. (lees op de bank;)

Hoe is de gezinssamenstelling? Met volwassenen zal je bijvoorbeeld sneller kiezen voor de designstoel.

Kleuren, waar krijg je een goed gevoel bij?  Denk ook weer eens aan zwart! Deze kleur is helemaal trendy en gecombineerd met wit, marmer en blank hout heb je dan ook een elegante en warme combinatie. 

Overige aankleding: Met grote fotolijsten en kunstobjecten kun je de muur tot een blikvanger maken en hiermee kan je snel van sfeer en kleur veranderen. Stoelen bekleed met textiel geeft een warm gevoel en het zit iets prettiger de hele avond.

VERLICHTING: Zo belangrijk, directe verlichting, maar bij de borrel is een dimmer zeker gewenst! Met natuurlijk de kaarsen voor romantische avonden! Mijn voorkeur gaat uit naar de hippe lamp of je nu kiest voor een stoere industriële  hanglamp of verschillende soorten lampen bij elkaar dit is dan echt de blikvanger van je eetkamer!

Hieronder heb ik een selectie van Pinterest gepakt en van enkele blogs, welke ik echt vindt spreken!

O,ja en onze eetkamer na een logeerpartijtje!

Heb je nog een tip voor iedereen laat het mij weten en plaats je reactie hieronder!
Bedankt alvast!

Liefs Liesbeth

mijn eigen eethoek met heel veel knuffels vandaag ;)



Grands espaces dans une maison en Afrique du Sud
via planete deco

stil inspiration
dining space with cozy bench sitting / Sophie Metz Design via homebunch
via myidealhome

Marble & Wood
via homeadore.com
Hay Copenhagen, Eames DSW & Tom Dixon Beat combo
via tomleuntjesphotography.com










Geen opmerkingen: